четвер, 19 липня 2018 р.

Тематична полиця до дня Конституції України

Становлення суверенної України як конституційної держави було основоположною метою в суспільній політико-правовій свідомості, програмним завданням демократичних партій і суспільних рухів кінця минулого століття. І це  історичне завдання вирішувалося в процесі створення принципово нового Основного Закону нашої держави.

Про етапи  роботи з підготовки проекту Конституції України, його розгляд і прийняття Верховною Радою, про роль відомих осіб,  політичних партій у цьому процесі розповіла бібліотекар Снітинської сільської бібліотеки Тищенко Ніна Іванівна. Біля  полиці зібралися Мороз Надія, Сизоненко Марія, Шматенко Ліда, Кобзар Люда, Волік Микола, які прийняли активну  участь в обговоренні Основного Закону. Виклики часу вимагають якісного оновлення. Це дозволить Україні за  глибинним змістом державного буття стати сучасною європейською державою, яка б, синтезувавши кращі національні  традиції, йшла в ногу з європейськими та світовими процесами, адекватно й ефективно відповідала на виклики  глобалізації.

На полиці були виставлені книги: В.П. Гетьман "Як приймалась Конституція України", В.М. Шаповал, А.В. Корнєєв  "Історія Основного Закону".

Немає коментарів:

Дописати коментар