вівторок, 27 серпня 2019 р.

День села Снітин

Звивається стежиночка до рідного села,
Та найдорожча жилочка, де молодість пройшла,
 Та ниточка без вузликів, що в серці я ношу,
Та найсвятіша музика, якою дорожу.
     День села – важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізованості місцевого люду. До того ж, це ще один привід зібратися односельцям разом, послухати душевних пісень, подивитися виступи артистів й своїх дітей, поговорити про тих, хто народився цьогоріч, і про ювілярів.
     Тому, як правило, на такий день народження села не лише сходяться місцеві, а й з’їжджаються з усіх куточків України ті, хто тут народився і виріс.

      25 серпня в приміщенні Снітинського Будинку культури ніде було яблуку впасти. Ще б пак, адже все село гуляло! Відкриваючи свято, сільський голова Снітинської сільської ради Сергій Мануйленко проаналізував життя села за рік, що минув, привітав односельців зі святом і про анонсував заходи, які відбудуться протягом дня. А це концертна програма від місцевих талановитих учасників та запрошених гостей, смачна каша і запечена баранина,розваги,майстер-класи, солодощі,батут для дітей, і дискотека. Привітав снітинців з гарною подією голова районної ради Григорій Угляниця. Також вручили коровай на щастя, на гарну долю. І полинула до сердець людей пісня, яку щиро дарували глядачам гурт «Чебреці», жіночий вокальний ансамбль, учасники циркової студії,якою опікується Наталія Руденко, танцювальний колектив, солістка драматичного гуртка Ярина Демків. 
      Під час свята до уваги гостей була представлена бібліотекарем Тищенко Ніною книжкова виставка «Знамениті люди снітинської землі». У фойє будинку культури була виставка виробів народних умільців. Усі жителі села могли помилуватися візерунками вишивок, виробами з дерева та в’язанням. 
      Розваги цього дня чекали і на наймолодших гостей свята. Дітлахи залюбки бавилися та розважалися на надувних батутах. А вечір завершила дискотека від студії TVIST.
        Отож залишається побажати громаді й надалі такої згуртованості, яку вона виявила під час святкування Дня села.
      Свято села  Снітин вдалося, а головне – люди отримали задоволення і багато приємних вражень.


Немає коментарів:

Дописати коментар