суботу, 21 січня 2023 р.

            

«Однині воєдино зливаються частини Єдиної України!»

        22 січня  Україна відзначає  День Соборності – свято єдиної (соборної) української держави. Століттями країна була розділена на частини.
В цей день у 1919 році  під час проголошення Акту Злуки  українських земель, здійснилися мрії, для яких жили і за які помирали захисники України.
       З нагоди цієї важливої дати у Снітинській сільській бібліотеці філії 22 відбулася інформаційна година "Однині воєдино зливаються частини Єдиної України!». Під час заходу читачі дізналися про історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України.

      Такі заходи допомагають не лише краще пізнавати історію нашої держави, а й сприяють піднесенню національної свідомості. День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель.
           Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісність держави буде цілковито відновлена тільки після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом.  Соборність – мета Перемоги. 

Немає коментарів:

Дописати коментар