середу, 3 липня 2019 р.

Основний Закон моєї держави - Конституція

Конституція – путівник, від якого я ніколи не відмовлюся. 
Джордж Вашингтон
28 червня 1996 року Верховна рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України – Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

Конституція являє собою не тільки основний закон країни, а служить фундаментом її розвитку. Та мало хто замислюється над значенням цього свята, оскільки не всі знають історію його створення.
У Снітинській бібліотеці з цієї нагоди читачам була запропонована тематична полиця літератури «Основний Закон моєї держави – Конституція». Усі бажаючі мали змогу ознайомитися з довідниковою, науковою та пізнавальною літературою, у якій висвітлено процес утворення нашої держави, її розвиток та про особливість прийняття Конституції України. Тут можна знайти і матеріали  про історію української державності, про роль Конституції в житті країни і людей, права і обов`язки пересічних громадян, про те, як «народжуються» закони тощо.
Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім`ї.

Немає коментарів:

Дописати коментар