пʼятницю, 31 липня 2020 р.

«Епідемія чи інфодемія?
Як вберегтися від дезінформації»

Пандемія COVID-19 спричинила поширення нового явища, яке не менше небезпечне для життя і здоров'я громадян - інфодемія. Розповсюдження надмірної інформації про коронавірус, у тому числі достовірної, але в більшості не наукової, міфи, "теорії змови", фейки збільшують тривожні настрої, паніку та інші негативні реакції серед людей.

Як відомо, COVID-19 уражає осіб похилого віку значно сильніше, ніж представників інших вікових груп. Тому важливо їм надавати соціальну підтримку, знання про запобіжні заходи при пандемії, створювати умови для обміну інформацією та взаємодопомоги в спільнотах, які охоплюють літніх людей.
Тож з метою кращого інформування громадян з усіх важливих питань щодо цього, 29-30 липня в приміщенні Снітинської сільської бібліотеки  і у ФАПі відбулася  зустріч з завідуючим Снітинським ФАПом Степанюк Владиславом. Він розповів як  зорієнтуватись серед великої кількості повідомлень про  COVID-19, продемонстрував приклади дезінформації, надав корисні рекомендації та відповів на запитання присутніх. 



Немає коментарів:

Дописати коментар