вівторок, 21 лютого 2023 р.

 

« Чи є мова краща, аніж та, що рідна?»

 Міжнародний день рідної мови відзначають 21 лютого. Це відносно молоде свято – до календарів всього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. Історія свята має трагічний початок. Дату 21 лютого вибрано тому, що саме цього дня 1952 року загинули п’ятеро студентів, які брали участь у демонстрації за надання рідній їм бенгальській мові статусу державної в тодішньому Пакистані, частина якого пізніше стала незалежною державою Бангладеш.

До цієї дати завідувач Снітинської сільської  бібліотеки філії 22 завітала до учнів молодших класів Снітинської ЗОШ на урок мови « Чи є мова краща, аніж та, що рідна?», де розповіла про історію свята, про найвидатніших постатей українського мовознавства,про шлях української мови, пам’ятки культурної мовної спадщини.

Під час проведення заходу юні користувачі перейнялися розумінням того, яким тернистим був шлях української мови, але вона живе, розвивається і залишається одним із головних чинників утвердження демократичного громадянського суспільства. Маючи одну з найкрасивіших мов світу, ми всі бажаємо вивчати і утверджувати рідну мову.

 

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар