четвер, 24 січня 2019 р.



День Соборності  у Снітинській бібліотеці

22 січня виповнюється 100 років з дня проголошення Акту злуки, що об`єднав Українську Народну Республіку й Західну-Українську Народну Республіку в єдину незалежну державу. Ця дата назавжди залишиться новим відліком сучасного державотворення. Урочистий акт єднання проголосив: Україна – єдина!
І сьогодні, як ніколи, ці слова важливі та необхідні, щоб нагадати кожному українцю, що остаточного результату не буває, що його треба підтверджувати і підтримувати не раз на рік, а щодня, щогодини.
День Соборності це лише ще один привід згадати, як колись ми, українці,  відповідально заявили: «Ми – єдиний народ, ми – держава, мирна, самодостатня та незалежна».
Під таким заголовком в приміщенні Снітинській сільської бібліотеки відбулася книжкова виставка. Перед присутніми виступила бібліотекар Тищенко Ніна, яка розповіла про те, що 100 років тому наші прадіди розуміли, що сила – у єдності. Вони створили фундамент нашої сьогоднішньої незалежності, на якому ми їхні нащадки зобов’язані збудувати міцну, сильну й процвітаючу державу. Саме єдності сьогодні найбільше не вистачає, саме дрібні чвари між своїми – головна причина невдач. Тому День Соборності, мабуть, одне з найважливіших державних свят України, яке нагадує нам: ми – єдина нація, один народ.
На виставці були присутні учні школи і дорослі користувачі, які ознайомилися з виставленою літературою і провели обговорення по даній темі.

Немає коментарів:

Дописати коментар